Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen Meer info

Over de jachthaven

Welkom in de mooiste en gezelligste haven van Enkhuizen. Maar gezelligheid maakt u als ligplaatshouder of passant en wij leveren onze gepaste bijdrage. Daarnaast zijn we met heel veel dingen bezig om de kwaliteit op een hoog niveau te houden, waar mogelijk te verbeteren en ons klaar te maken voor de toekomst.


Strategie

Hiertoe hebben we 2 strategieën gekozen die over 10 jaar ook nog actueel moeten zijn.

Verduurzaming
Optimalisatie van de dienstverlening

Met verduurzaming zijn we al een tijd bezig, zo kunt u bij ons uw dek op bepaalde plekken in de haven wassen met IJsselmeerwater, kunt u uw vuilwatertank afpompen ter behoud van onze biotoop en wordt een relevant deel van de energie (zonnepanelen, aardwarmte en warmtepompen) gegenereerd op de haven zelf. Naar de toekomst zijn we bezig met het bekijken welke panden op de haven verduurzaamd moeten worden en hoe we dat kunnen doen. Verder bekijken we ook wat de mogelijkheden zijn om meer duurzame verbruiksartikelen te gebruiken en wat de mogelijkheden zijn voor energiezuiniger machines en installaties. De meeste recente verduurzamingsactie is het beschikbaar maken van de brandstof GTL in de Compagnieshaven, maar dat had u waarschijnlijk al gezien. GTL is een zeer schone dieselsoort die zorgt voor veel minder uitstoot van roet- en fijnstofdeeltjes.

Voor de optimalisatie van dienstverlening is het relevant een inschatting te maken wat uw servicebehoeften zijn in de toekomst zodat de haven daar op in kan spelen. Is er bijvoorbeeld behoefte aan een poetsservice zodat u in het weekend op een schoon schip komt, wilt u uw boodschappen op de boot geleverd krijgen en zo zijn er nog talloze zaken de verzinnen. In de komende periode zal de haven onderzoek doen naar uw toekomstige servicebehoefte om daar op tijd op in te kunnen spelen.


Structuur

De Compagnieshaven wordt geëxploiteerd door de Compagnieshaven BV. Deze organisatie wordt geleid door Jeroen Mulder als directeur die bijgestaan wordt door de havenmeesters, assistent havenmeesters, de part time baliemedewerkers en uiteraard de administratieve organisatie. De directeur wordt verder bijgestaan door de raad van commissarissen welke is benoemd door het stichtingsbestuur. De stichting Jachthaven Enkhuizen is eigenaar van de Compagnieshaven BV en heeft 7 bestuursleden en benoemd de raad van commissarissen van de Compagnieshaven BV. De stichting heeft geen winstoogmerk. Haar doel is onder andere het beschikbaar maken en laten exploiteren van de haven. De Compagnieshaven BV genereert gelden door de exploitatie waarmee al het vastgoed, zijnde de panden, het terrein en de steigers, door de stichting wordt onderhouden en waar nodig vernieuwd.


Uw mening helpt

Heeft u tips, aanbevelingen, kritiek met betrekking tot de haven. Vertel het ons alstublieft. Uw mening helpt om ons te verbeteren in onze dienstverlening en faciliteiten op de haven. U kunt uw bemerkingen mailen via de contactgegevens op deze site of spreek anders de directeur aan.

Besparen op energie - Tips voor ligplaatshouders /

Energie sparen - Tipps für Gastlieger und Festlieger

 


home-faciliteiten
icon-plattegrond-png

Plattegrond

Ondervind direct hoe de steigers zijn aangelegd. Download hier een handige plattegrond in PDF. Hierop staan ook alle faciliteiten en bedrijven op de haven vermeld.

home-faciliteiten
icon-havenregels-png

Haven- en werfreglement

Om op een veilige en prettige manier gebruik te kunnen maken van alle faciliteiten op de haven, vragen we alle gebruikers van de Compagnieshaven om de volgende regels in acht te nemen.

home-faciliteiten
icon-huisregels-png

Algemene voorwaarden

De Compagnieshaven hanteert de algemene voorwaarde voor huur en verhuur van ligplaatsen als opgemaakt door Hiswa.

kijk live mee

Webcam

 

Kijk hier live mee

20231010-logo-compagneshaven-enkhuizen
 

Compagnieshaven Enkhuizen BV
Compagnieshaven 7
1601 ZA Enkhuizen
Nederland
KvK nummer: 37093255

IBAN:NL31RABO0310042925 

  ofni.[antispam].@compagnieshaven.nl

 +31(0)228 313 353

 

Openingstijden:

havenkantoor en tankstation

Zondag – Donderdag        08:00 - 20:00

Vrijdag  & Zaterdag           08:00 - 20:00